Josh: „Soha nem voltam az a terveket szélbe kiáltó ember, én inkább a tettek embere vagyok.”

admin küldte be időpontban

Rengeteget dolgozik. Előadóművész, dalszerző, kiadóvezető, zenei főszerkesztő egy személyben.  Szabadidejét a családjával tölti. Számára a feltöltődés teljes mértékben a felesége és a kislánya. Rengeteg terve van az elkövetkező évekre… Munkáról, családról, múltról, jelenről és jövőről beszélgettünk Szarvas Józseffel (vagy ahogy a legtöbben ismerik „Josh”-al)…

Az egykori Josh és Jutta duett formációd "Bábu vagy" című nagy sikerű dalát nemrég újra értelmezted és Nemazalány közreműködésével elkészítettél belőle egy új, modern hangzásvilágú változatot. Hogy jött az indíttatás?
Fannival már régebb óta ismerjük egymást, Ő is és az édesanyja is kedvelik a régebben íródott dalaimat, köztük a „Bábu vagy” is nagy kedvencük… Mindig amikor összefutottunk egyre többet került elő ez a téma…
Ami az újragondolást illeti: először csak úgy elkezdtünk róla beszélgetni, hogy mi lenne ha újraértelmeznénk eredeti felosztásban a dalt, majd később elcsípte az egyik ilyen beszélgetésünket Fanni menedzsere Pazo is, aki egyből rástartoltatott bennünket a projektre és így már meg volt a kellő ösztönzés is.
Nagyon jó volt a közös munka, nagyon könnyű és jó hangulatú volt az első pillanattól kezdve, talán ennek is köszönhető a dal sikere!

2013-ban megszűnt a duótok, egyedül kellett tovább folytasd. Így több év távlatában visszagondolva: milyen volt megélned a helyzetet?
Ez egy nagyon nehéz időszak volt.
Jutta úgy döntött a visszavonulás mellett, hogy szinte egész évre tele volt a naptárunk fellépésekkel. Arról nem beszélve, hogy nagyjából egy új albumnyi dalt megírtam és már a fejemben volt a 2013-as év (3-4 videó klippel és kislemez megjelenésekkel).
A döntése nem lepett meg, hiszen az ezt megelőző 2 évben már érezhető volt a hozzáállásán, hogy ez sokáig nem lesz tartható, de valahogy mégis váratlanul ért egyik napról a másikra elvágni a produkciót.
Nagyon nehéz volt, mivel a Josh és Jutta megálmodója, megvalósítója, menedzsere, műsorszervezője, producere, dalszerzője is én voltam egy személyben; így nekem a mindennapokat jelentette ez a formáció, nem csak a hétvégéket.

Nagyon sokat jelentett feleségem Szilvia támogatása, nagyon nagy erőt és hitet adott a továbbiakhoz és ez a töretlen őszinte szeretete és támogatása a mai napig visz előre.
Plusz ami talán ezen felül még nem hagyott magamba zuhanni az a lemezkiadóm a HungaroSound, amit még 2009-ben alapítottam és 2012-2013-tól az egyik legtermékenyebb és legjobban növekedő független kiadóvá nőtte ki magát. Így volt munkám bőven, nem sok időm maradt magamba roskadni.

Közvetlenül ezután elkezdtem szóló dalokat megjelentetni, melyek szerencsére sorra elkezdtek működni és a szóló fellépések száma is hatványozódott.
A közönség szeretetének és a kitartó munkának köszönhetően, az elmúlt pár évben a fellépések száma annyira „visszarendeződött”, hogy pl. a tavalyi évben már nyár közepén el kellett kezdenem határokat húzni, mivel péntek-szombat-vasárnap is úton voltam, ami jelenleg már nagyon sok a többi munkám és a családom mellett!

Tavalyi évben ünnepelte 10. születésnapját a Muzsika TV csatorna, aminek a zenei főszerkesztője (mozgatórugója) vagy. Mesélnél nekünk kicsit erről a munkádról?! A kezdetekről...
Igen, a Muzsika Tv egy nagyon izgalmas munka és kihívás az életemben.
Nagyon megtisztelő volt a számomra a felkérés, hogy a Muzsika TV Managereként Magyarország egyik legeredményesebb csapatát erősíthetem és az RTL Csoporton belül a második generációs csatornacsaládból.
A felkérés a csatorna vezetői posztra váratlanul ért, de nagyon megtisztelő és nagyon izgalmasnak tartottam.
Természetesen rengeteget kellett tanulnom, rengeteget képeztek mire elsajátítottam mindent ami a jelenlegi pozíciómhoz szükséges. Szerencsés vagyok, mert ez a képzés illetve coacholás folyamatos, így nem csak a munkámban, de a személyiségemben is fejlődést eredményez.

Én azt látom, hogy jól irányítod a csatornát. Ezt ne vedd hízelgésnek, hisz a nézettségi adatok is ezt mutatják, valamint a teltházas Road-show rendezvényeitek is ezt igazolják. Fontos gondolom itt is a megújulás és a kreativitás... Vagy tévedek?
Köszönöm, örülök, ha így látod!
Ez bizony rengeteg munka napi és heti szinten, de nagyon élvezem!
Egy nagyon jó, összetartó csapat áll mögöttem, kiváló partnerekkel; így sikerült az elmúlt több mint hat évben (amióta a Muzsika TV Managere lettem) összefogva, egymást segítve remek eredményeket elérnünk.
Szerencsém van, mert a közvetlen felettesem és feletteseim is folyamatos támogatás mellett segítik a munkámat. Folyamatosan dolgozunk és ötletelünk azon, hogy mi az az újdonság és frissítés a zenei szegmenseken, műsorokon belül; amivel a nézőket oda tudjuk ültetni a képernyők elé.
(Szerencsére eddig jó az irány!)

Ahogy a közösségi posztjaidból is kiderül, nagyon nagy boldogságban éltek feleségeddel. A tavalyi évben pedig apa lettél. Téged mennyiben változtatott meg az apaság? (Azt mondják ilyenkor sok minden megváltozik az emberben...) 
Igen, valóban szerencsés vagyok, mert a magánéletben is boldog vagyok.
Nagyon vártuk már a közös gyermekünket a feleségemmel, és ez a tavalyi évben megadatott nekünk.
Azt hiszem így teljesedet ki a kapcsolatunk is és az életem is!
Én mindig szívből, megérzésből jártam az utam. Évek óta éreztem, hogy a karrier mellet van egy mély űr, amit egy gyermek, egy boldog család teljesíthet be. - Ez most megadatott!
És hogy miben változtam meg? Semmiben és mindenben! 
A fontossági sorrend az, ami teljesen más lett az életemben.
Nem vállalok annyit, mint régen, megtanultam nemet mondani és minden, amit teszek vagy tervezek úgy épül fel, hogy a családom és boldogságunk ne sérüljön.
Imádok reggelente felébredni a kislányommal, mindig együtt indítjuk a napot. - Ez az ami kell nekem ahhoz, hogy jól induljon a napom. Továbbá imádok hazaérni az esti fürdetésre, imádom az altatásokat és minden közös pillanatot! (Persze van, hogy altatás után indul a 3. műszak a stúdióban, vagy a kiadóban, de annyi töltést kapok, hogy a fáradtság mint olyan csak nagyon ritkán talál rám.)

Ha már említettem a kreativitást. Alkotó emberként, producerként kreativitásra és inspirációra szükséged van folyamatosan. Te hogy kapcsolódsz ki, töltődsz fel, illetve hogy inspirálódsz...?
A feltöltődés teljes mértékben a feleségem és a kislányom!
Mi hármasban olyan egységet alkotunk, ami annyi szeretetet ad, ami hihetetlen energiát mozgat meg bennem.
Az inspiráció sokszor sok helyzetben rám talál. Inspiráló lehet egy jó beszélgetés, egy általam sokra becsült ember tanácsa, de zeneileg például sokat inspirálódok a baráti körömbe tartozó zenészektől, előadóktól. Szinte napi szinten tartva a kapcsolatot, ők is és én is motiválódunk, inspirálódunk egymástól.
Kikapcsolódás? Hmm.. Eddig nem volt rá külön igényem, mivel hosszú évek óta több területen dolgozom, így nem nagyon marad hely a kikapcsolódásra.
Amióta viszont család lettünk minden közös program (wellness, utazás, kirándulás…stb.) A lényeg, hogy együtt legyünk és jól érezzük magunkat! (Kivéve most! Most nem mozdulunk ki, csak maximum a kertbe, de ahogy véget ér ez a világot bejáró rémálom, újra nekilendülünk! Már nagyon várom!)

Jövőbeni tervek..?
Rengeteg tervem van az elkövetkező évekre!
Soha nem voltam az a terveket szélbe kiáltó ember, én inkább a tettek embere vagyok. A tervek mindig itt lapulnak a fejemben egészen addig amíg eredmények, végtermékek lesznek belőlük.

Forrás: https://www.zenekult.hu/interjuk/106-josh-soha-nem-voltam-az-a-terveket-szelbe-kialto-ember-en-inkabb-a-tettek-embere-vagyok.html

Ossza meg ismerőseivel!