Így "készül" egy sztár

admin küldte be időpontban

Avagy mi történik, mielőtt egy új előadó bemutatkozna a nagyközönség előtt...
A Hungarosound kiadót, amely a Stereo 2.0-át és Dükit is szerződtette, az eddig popelőadóként ismert Josh alapította, és ő az ifjú tehetség menedzsere is. A NEON.HU őt faggatta a tehetségkutatásról, a háttérben folyó előkészítő munkálatokról, és a terveikről.

Hogyan találtál Dükire?
Minden úgy történt, ahogy a nagykönyvben meg van írva: átküldte a demóját, pár próbatermi videót, és írt hozzá egy levelet arról, hogy mit szeretne elérni.

Mi fogott meg benne leginkább?
Rögtön látszott, hogy összeszedett gondolatai vannak a jövőjét illetően, kész stílussal rendelkezik, de ugyanakkor nyitottan várja a tanácsokat, és elfogadja azokat. Sokoldalú srác: ő írja a saját dalait, alakítja a saját imidzsét, és persze az is sokat számít, hogy volt lehetősége megtapasztalni, mi hogyan működik a popbizniszben.

Hány hónap előkészítő munka előzte meg a klippremiert?
Dükinél ez mindössze másfél-két hónap volt, mert összeszedett volt a produkciója, amikor aláírtuk a szerződést. Ez elég ritka. Többnyire fél, sőt akár egy év is eltelhet a „nagy kiugrás” előtt az előkészítéssel.

Optimális esetben mennyibe kerül egy előadó elindítása?
Pontos összeget nem tudnék mondani, ez természetesen nagyon sok mindentől függ. 3 millióból már fedezhető egy dal felvétele profi stúdióban, a videoklip elkészítése, a fotózás és minden egyéb apróság.

Mikor térül meg mindez?
Ez is változó: Düki januárban startolt igazán, de már most úgy tűnik, hogy idén nyáron önálló bulijai lesznek. Nem titok: manapság már szinte senki sem képes profitálni a lemezeladásokból (a lemezek inkább promóciós eszközök), inkább a fellépések hozzák a bevételt.

Mik a terveitek?
Tavasszal jön a második klip, és ezzel nagyjából egy időben az album, aminek a felvételei jelenleg is zajlanak. Düki iránt külföldről is érdeklődnek, úgyhogy még bármi megtörténhet, és ha rajtunk múlik, meg is fog történni! :)

Ha többet szeretnél tudni, vedd meg a ma standokra kerülő februári BRAVO-t, amely részletesen mesél erről a témáról!

Forrás: http://neon.hu/zene/igy-keszul-egy-sztar-201832

Ossza meg ismerőseivel!